Isklar Norseman Xtreme Triathlon


Norseman Xtreme Triathlon, anses den ultimate triathlon på planeten, og løpet som noen harde kjernen triathlete skal gjøre minst en gang.

Norseman starter på havet, med et 4 meter hopp fra en ferge til Hardangerfjord, kryssing av Hardangerviddas bølgende landskap på sykkel , og ender på den steinete toppen Gaustatoppen, 1850 meter over havet og 220km unna, og er en lang dag med reise gjennom noen av Norges mest spektakulære landskap. Totalt oppstigningen er 5000 meter. Vannet er kaldt, rent, og kommer lettsaltet. Været kan være alt fra briljant og vakkert til full storm. Hvis du er virkelig heldig, kan du se niser, spekkhoggerne eller rein

Mann/kvinne-forhold er 85/15. Halvparten av utøverne er norske. Den andre halvparten representerer 40 land over hele verden. Vi mistenker noen kan faktisk kommer fra andre planeter som deres forestillinger er bare ute av denne verden.

Av sikkerhetsgrunner er Norseman Xtreme Triathlon begrenset til 250 idrettsutøvere. For av samme grunn, antall idrettsutøvere lov til slutt på toppen av fjellet er begrenset til 160. De resterende fullfører på vidda nedenfor toppen. Og alt dette for prisen av en t-skjorte: svart for de som er ferdig på toppen av fjellet; hvit for de som er ferdig på vidda nedenfor.

Norseman Xtreme Triathlon ble arrangert for første gang i 2003, med et startfelt på 21. Løpet har raskt vunnet popularitet.

Norseman Xtreme Triathlon eies og organisert av Hardangervidda Triatlon Klubb. De 20 medlemmene av klubben utgjør viktigste mannskapet på løpet. De fleste er saktegående triatleter, eller lokalbefolkningen fra kommunene Eidfjord og Rjukan.

I 2013 vil det også være 2 lokale uttøvere fra Tinn med på NXTRI. Dette er Gaute Haukaas og Tommy Storøygard fra Rjukan IL – Friidrett og Triathlon. I tillegg vil Andreas Spak delta i Crew racet uken før.

Klikk dere inn på www.nxtri.com for mer info om vår samarbeidspartner !